Obavijesti

Winter Adria League – kraj grupne faze

img
Apr
17
0

Napokon smo odigrali 28 BO3 matcheva u round robin formatu! Nakon više od 60 odigranih mapa, saznali smo četiri ekipe koje prolaze u playoff!


Najveći favoriti lige su dokazali zašto imaju tu titulu te u 7 odigranih matcheva, nisu izgubili niti jednu mapu! Ligu su započeli pod imenom Trokut, a nakon odličnih kvalifikacija za Challenger ligu, odlaze pod organizaciju 12Knights te prolaze u playoff Adria lige s maksimalnim brojem bodova – 21. Na drugom mjestu nalazi se Adria ekipa Panthers Gaminga s 5 pobjeda u 7 matcheva. Bitka za preostala dva mjesta je jako napeta – tri ekipe imaju isti broj bodova, no ESL-ov sistem rangiranja ekipa po razlici u mapama je smjestio ekipu mKNOWS na treće mjesto, a Tačankini Apostoli uzimaju posljednje, četvrto mjesto koje vodi u playoff. Nažalost, ekipa Jazavaca zbog manje razlike u mapama ostaje na petom mjestu i ne prolazi u playoff. Vikings i Masterpiece zauzimaju šesto i sedmo mjesto sa samo dvije pobjede, a na posljednjem mjestu nalazi se HelmOfAwe bez pobjede.

Sama liga je dosta dugo trajala te se veliki broj matcheva morao odgoditi zbog nemogućnosti igranja ekipa u ranijim terminima. Na streamovima smo popratili sve matcheve koji su se odigrali stoga velike zahvale DB-u što nam je uvelike pomogao oko prijenosa matcheva! Sami matchevi su bili odlični, nisu se pojavljivali problemi i prevladao je fairplay i pozitivna atmosfera među ekipama.

12Knights je bio najveći favorit turnira i sve mape su dobili iako je bilo par napetijih situacija gdje su bili u opasnosti gubljenja mape. Panthersi su se pokazali kao solidna ekipa iako su ih u početku Vikinzi uspjeli pobijediti i time napravili najveći upset turnira. mKNOWS ekipa je prošla kroz par promjena nakon odličnog uspjeha na r6adria.org božićnom turniru gdje su uzeli prvo mjesto, a u ovoj ligi nisu uspjeli proći 12Knightse, Pantherse i Apostole.
Tačankine Apostole čine poznata imena iz regije od kojih je većina igrala u nekom periodu za postavu Trokuta. Predvođeni Kaosom, Apostoli osvajaju zadnje mjesto koje vodi u playoff u uskoj borbi s mKNOWSima i Jazavcima koji nisu prošli zbog jedne više izgubljene mape u odnosu na Apostole i mKNOWSe.

Zanimljiv je bio “trokut” između mKNOWSa, Jazavaca i Tačankinih Apostola – ove tri ekipe su se pokazale kao jednako jake te je bila očekivana borba za playoff između njih.  Apostoli pobjeđuju mKNOWSE koji su pobijedili Jazavce, a Jazavci pobjeđuju Apostole.

Vikinzi su bili jedno od ugodnih iznenađenja turnira koji unatoč lošijem plasmanu na tablici ostaju jedni od “Fan favourite” ekipa u regiji. Vidljivo je da ekipa ima individualne igrače na razini, no fali im ipak još malo timske pripreme. Masterpiece se na početku turnira smatrao kao ekipom koja će se plasirati u playoff fazu no nažalost, sa duljim trajanjem lige, masterpiece ekipa sve lošije igra, a na samom kraju predaju dva matcha protiv 12Knightsa i mKNOWS-a te štete integritetu lige zbog užasno tijesne bodovne situacije između mKNOWSa, Apostola i Jazavaca. Posljednja ekipa na tablici je HelmOfAwe – ekipa koja se već dugo drži zajedno, ali često im fali nešto malo da izvuku pobjede u svojim matchevima. HoA je za razne mape imala jedinstvene i zanimljive stratove u pripremi, ali je uvijek gubila runde u ključnim trenutcima.

 

Na streamu smo popratili kvalifikacije i grupnu fazu te smo skupili zanimljive brojke:
Oko 60 sati streamanja na dva Twitch kanala, skoro 4000 različitih gledatelja je odgledalo preko 1300 sati regionalnog Siegea! Veliki broj gledatelja dolazi s područja Hrvatske, skoro 50%! Gledatelja iz ostatka regije je bilo puno manje – 5,53% gledatelja nam dolazi iz Srbije, a 3,86% iz Bosne i Hercegovine. 2,30% publike je iz Slovenije, dok su brojke gledatelja iz ostatka regije bilo neprimjetno malene, vjerojatno zbog samog broja igrača iz tih država.  Preko 2000 gledatelja dolazi iz država van Adria regije, najviše iz Njemačke, Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Twitch statistika kvalifikacija i grupne faze

 

Playoff

Ekipe koje će igrati FINAL FOUR playoff:

  • 12Knights
  • Volan ESL*
  • mKNOWS
  • Tačankini Apostoli

U petak (20.4)  navečer održati će se polufinalni matchevi, a dan poslije finale te match za treće mjesto!

*Igrači napuštaju ekipu Panthers Adria te mjenjaju ime u “Volan ESL”

Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su podržavali projekt te posebno istaknuti DB-a za pomoć u streamanju, Teroxa za video introe i video recap, Killera i Auctoritasa za pomoć oko grafika, ekipi iz mapban.eu za ingame overlay i Shrikelu za kratku infografiku! Velike zahvale idu i ekipi iz ESL Adrie koja nam je omogućila cijeli projekt na ESL platformi!

Nadamo se da će se ekipe držati zajedno i početi aktivnije igrati na raznim europskim turnirima!