Obavijesti

Rainbow Six: Siege – Invitational 2018

img
Jan
23
0

Ostala su nam još tri tjedna do početka Invitationala koji će se održati u Montrealu, a 16 ekipa će se natjecati za nagradni fond od 500,000$!


Prošli petak smo pratili stream na službenom Rainbow6 Twitch kanalu gdje su Ubisoft developeri predstavili mid-season reinforcement koji danas dolazi na live verziju igre te samo izvlačenje grupa za Invitational. 16 ekipa je raspoređeno u 4 grupe gdje se igra double elimination format što znači da dvije ekipe iz svake grupe prolaze dalje u playoff fazu natjecanja.

Grupe

Već duže vrijeme znamo za 4 ekipe koje su osigurale svoje mjesto na Invitationalu zahvaljujući uspjesima koje su ostvarili tijekom Pro Lige u 2017. godini – PENTA, ENCE, Elevate. Ekipe poput eiNsa, Black Dragonsa i Evil Geniuses su osigurale svoje mjesto pobjedama u regionalnim ligama. Ostatak ekipa je dobilo ili direktan poziv od Ubisofta ili su se borili putem regionalnih kvalifikacija, a zadnje mjesto na turniru je pripalo ekipi koja je imala najveću podršku fanova na Twitteru – Od ukupno 600,000 glasova, pola je išlo za Vitality dok je brazilski BRK imao 46% glasova. Među mnogim Rainbow6 igračima nastalo je veliko nezadovoljstvo ovakvim načinom glasanja pošto postoji velika mogućnost da je na ishod Community votea utjecao veliki broj ljudi koji ni ne igraju Rainbow6.

Grupa A

Invitational otvaraju ekipe iz grupe A! Europski super tim PENTA eSports dovodi Sha77ea u ekipu umjesto KS-a koji je uspio dogurati do Invitationala s Wildcard pozivom svoje ekipe 1UpEsport kojoj je malo falilo da osvoji EU kvalifikacije. U grupi se nalazi i ekipa koja igra pod imenom Evil Geniuses, inače bivši Continuum lineup. Ekipa koja redovito ima uspješne rezultate u NA regiji, a ovdje dolaze obraniti naslov prvaka Invitationala 2017. Zadnje mjesto u grupi pripalo je francuskoj ekipi Vitality koja je doživjela rano ispadanje iz EU Playoffa protiv ekipe #XBOXMASTERRACE. Sreća za Vitality je da imaju ogromnu podršku svog velikog communitya koji im je donio napetu pobjedu u kontroverznom glasovanju za Community vote.

 •  PENTA Sports – Goga / Fabian / jOONAS / Pengu / Sha77e / Shas[O]Udas  (coach)
 •  Evil Geniuses – Canadian / Necrox / nvK / BC / Yung / BKN (coach)
 •  1UPeSport – Vale / ripz / iNSOMNiA / Hungry / KS / Lazzo (coach)
 •  Team Vitality – Panix / Enemy / Revan / risze / Hansen / Kivvi (coach)

Grupa B

U grupi B se nalaze dvije Wildcard ekipe te EU i APAC pobjednici kvalifikacijskog Playoffa. Team Liquid se nedavno ubacio u Rainbow6 vode, a  preuzeli su lineup ekipe MOPA team koja je dobila direktan poziv Ubisofta na Invitational. Druga pozvana ekipa je sjevernoamerički Rogue. Europski predstavnik B grupe je ruski Room Factory koji je svoje mjesto izborio putem EU kvalifikacija, a već smo ih mogli pratiti u Challenger ligi. Zadnje mjesto pripada APAC ekipi Mindfreak – pobjedniku APAC LAN-a u Sydneyu.

 •  Team Liquid – bullet1 / nesk / xS3xyCake / yuuk / ziG / Sensi (coach)
 •  Rogue – Avian / Ecl9pse / Slashug / Bryan / Easilyy / RaNger (coach)
 •  Room Factory – PWN3F / Shockwave / REDGROOVE / Sheppard / JoyStiCK
 •  Mindfreak – Acez / Magnet / Lusty / Kngz / RizRaz / Dizzle (coach)

Grupa C

Dva brazilska predstavnika u grupi C: Black Dragons i YEAH! Gaming. Black Dragons nam je već poznato ime na LATAM Rainbow6 sceni koje je mjenjalo lineup, ali i dalje ima dobre rezultate. Oni ulaze u ovaj turnir kao pobjednici LATAM prvenstva u trećoj sezoni. Njihovi sunarodnjaci u grupi su igrali pod imenom Lanchonete, a u Montreal putuju pod novom organizacijom YEAH! Gaming – organizacija koja je oživjela pod poznatim CSGO igračima – Fallen, coldzera, TACO, zews, apoca i dead. Europski predstavnik u grupi je francuski Supremacy koji je izborio mjesto putem EU Playoffa, a zadnje mjesto u grupi pripada američkom Elevateu.

 •  Black Dragons e-Sports – Kamikaze / Psycho / pzd / julio / wag / Twisterm4n (coach)
 •  Elevate – Skys / England / LaXInG  / Shuttle / Geoometrics
 •  Supremacy – BiBoo / RaFaLe / ZephiR / Spark / BriD
 •  YEAH! Gaming – yoona / Revo1Tz  / gCR / SpawNsss / fk1 / igoorctg (coach)

Grupa D

Posljednja grupa ima ekipe iz svih regija! Europski ENCE, brazilski Faze, japanski eiNs i sjevernoamerička eRa Eternity! ENCE dolazi na Invitational s novim igračem – UUNO koji je ispunio rupu koja je ostala nakon Sha77ea, a brazilski team FONTT dolazi pod imenom Faze Clan – jednoj od najvećih esport organizacija na svijetu! EiNs dolazi kao predstavnik APAC regije te će se morati jako potruditi protiv jakih protivnika, a eRa će se okušati na Invitationalu nakon osvajanja NA kvalifikacija.

 •  ENCE eSports – Bounssi / Kantoraketti / Willkey / Pannari / UUNO
 •  FaZe Clan – gohaN / Astro / cameram4n / HSnamuringa / mav
 •  eiNs – ShiN / prototype_1z  / SuzuC / Aroer1na / Papilia / OdeNMiso (coach)
 •  eRa Eternity – MahMan / GurmyWormy / Kanine / supr / Bosco

 

Invitational počinje 13.2 s grupnom fazom koja će se igrati kroz 3 dana. Glavni event počinje 16.2, a veliko finale i predstavljanje nove sezone “Operation Outbreak” će biti održano u nedjelju 18.2.2018 u 16h po srednjeeuropskom vremenu (CET). Cijeli event će biti dostupan na službenim Rainbow6 streamovima na Twitchu, Youtubeu i Facebooku. Dodatan info o turniru se može naći na službenim Ubisoft stranicama . Rosteri timova su preuzeti s Liquipedie.