Obavijesti

PENTA Sports pobjednik Invitationala 2018!

img
Feb
20
0

Najveći tjedan Rainbow Six: Siegea je iza nas. PENTA Sports osvaja naslov prvaka nakon iscrpljujućeg i napetog finala!


Četvrtina finala

U petak su krenuli matchevi četvrtine finala. Prethodna tri dana smo pratili matcheve u grupnoj fazi nakon koje smo se pozdravili s osam ekipa koje nisu izborile svoje mjesto na glavnom eventu u TOHU areni. Prvi na redu je bio europski okršaj između finske ekipe ENCE eSports i europskog supertima PENTA Sports. Prva mapa je bila Oregon gdje je PENTA ostvarila uvjerljivu pobjedu 5-2. Druga mapa je bila Consulate gdje je ENCE pokazao puno bolju igru, no PENTA u overtimeu ostvaruje rezultat 6-4 i ide dalje. ENCE završava ovaj Invitational kao jedna od TOP8 ekipa, a vidjeli smo da im se novi igrač UUNO odlično uklopio u ekipu!

Sljedeći match je bio između brazilskog Black Dragonsa i iznenađenja turnira – australski Mindfreak. Match koji je pratilo preko 180,000 ljudi prošao je očekivano – potpunom dominacijom brazilaca koji uzimaju Consulate rezultatom 5-1, a nakon toga Oregon sa čistih 5-0. Mindfreak, zajedno s japanskim eiNsom dokazuje da se APAC regiju ne smije podcjenjivati.

Treći match je bio ogled između dvije velike organizacaije. Evil Geniuses koji predstavlja sjevernu Ameriku s ekipom koja je prošle godine osvojila Invitational pod imenom Continuum. Sa druge strane je Faze Clan koji je preuzeo brazilski Team Fontt. Prva mapa je Clubhouse gdje EG uzima pobjedu 5-3, a u drugoj mapi selimo se u Los Angeles – Bank. Faze je pokazao da im ova mapa odlično leži te uzima pobjedu 5-1. Zadnja mapa je japanski Skyscraper gdje EG ipak uzima pobjedu s još jednim 5-3 rezultatom. Faze se smatrao velikim favoritom nakon odlične grupne faze gdje su u 4 mape izgubili samo dvije runde.

Posljednje match četvrtine finala je bio između francuskog Supremacya i sjevernoameričkog Rougea. Baš kao i EG, Rogue ima 4 amerikanca i jednog kanađanina u postavi. Coastline, prvu mapu Supremacy uzima uvjerljivim rezultatom 5-1, no na Kafeu Rogue uzvraća istim rezultatom. Border je bila odlučujuća mapa i s 5-3 rezultatom Rogue prolazi dalje u polufinale. Supremacy napušta ovaj turnir uzdignute glave nakon što su pokazali kako odlično funkcioniraju kao ekipa s pristupom koji se razlikuje od ostalih ekipa.

 

Top 4

Prvi polufinalni match je bio ogled između PENTA Sportsa i Black Dragonsa. Europska ekipa pokazuje puno bolju igru i uzima pobjednu od 5-2 na Banku i 5-3 na Borderu

Drugi polufinalni match je bio borba za sjevernu Ameriku – Evil Geniuses protiv Roguea. Prva mapa je bila Kafe Dostoyevski gdje Rogue uzima pobjedu 5-3, ali EG se vraća na sljedećoj mapi – Clubhouse gdje u overtimeu uzima pobjedu 6-5. Zadnja mapa je Consulate gdje EG s rezultatom 5-3 ostvaruje prolazak u finale.

I tako u finale ulaze dvije ekipe koje su se i prije samog turnira smatrale favoritima. PENTA Sports protiv Evil Geniuses. No prije samog finala imali smo dva showmatcha. Prvi je bio promocijski showmatch između “Team Brazil” – ekipe koja se sastojala od četiri igrača YEAH! Gaminga i rfx-om koji inače igra za brazilski BRK. Sa druge strane imali smo kineski uL Gaming. Kina je potpuno nepoznato područje za Rainbow Six Siege te se ovim showmatchom želi skrenuti pažnja na kinesko tržište koje ima veliki utjecaj na druge kompetetivne igre. Igrali su se Oregon i Border, a brazilci nose pobjedu s rezultatima 5-3 i 6-4.

Drugi showmatch je bio između zapada i istoka. All-Star West ekipu su činila četiri brazilca – Julio, Nesk, Psycho i Astro te Skys iz CLG-a. All-Star East su predstavljali KS i PARAA iz 1Up-a, Lusty iz Mindfreaka, Shin iz eiNsa i Kantoraketti iz ENCE eSportsa. Match je bio odlična zabava za publiku, a rezultat je na kraju bio 1-1 nakon Chaleta i Coastlinea.

Napokon dolazi veliko finale. Titula svjetskog prvaka i 200,000$ je na stolu za pobjednika. Evil Geniuses odlično otvara finale, uzima Clubhouse rezultatom 5-2 i oregon 6-5 nakon napetog overtimea. Nažalost za amerikance, koncentracija pada pod stresom, a PENTA pokazuje zašto zaslužuju pobjedu. Uzimaju Kafe s 5-3 i Banku s 5-2 rezultatom. Zadnja mapa je Coastline, a finale ne može bolje završiti – BO5 match sa zadnjom mapom u overtimeu! PENTA vodi 5-4, postavljaju defuser u kuhinju, a Pengu ostaje sam protiv Yunga i BC-a. Čuje se lupanje po defuseru, a Pengu ide u borbu i s double killom završava ovu predivnu priču. Pengu se definitivno pokazao kao najbolji igrač turnira, na svakoj mapi je imao istu razinu koncentracije, strpljenja i vještine. Evil Geniuses je pao pred domaćom publikom, a snovi i obrani naslova padaju u vodu.

 

Invitational 2018 je najveći događaj u Rainbow Six:Siegeu dosada. 16 najboljih ekipa iz cijelog svijeta se okupilo u Montrealu, mjestu gdje je nastao Siege, ne samo da se natječu nego da cijeli tjedan slave igru i zajednicu igrača oko nje. Gledatelji su putem Twitcha, Youtubea i Facebooka potrošili preko 6 milijuna sati, a najgledaniji match je bio finalni ogled PENTA Sportsa i Evil Geniusesa kojeg je pratilo preko 320 tisuća gledatelja.

Za dva tjedna počinje nova godina, dolaze novi operatori, a Ubisoft obećaje dugogodišnju podršku za igru koja može samo rasti.

1. PENTA Sports – 200,000$
2. Evil Geniuses – 80,000$
3. – 4. Black Dragons e-Sports | Rogue – 40,000$
5. – 8. ENCE eSports | Mindfreak | Faze Clan | Supremacy – 20,000$
9. – 12. 1UPeSport | Team Liquid | YeaH! Gaming | eiNs – 10,000$
13. – 16. Team Vitality | ROOM FACTORY | Counter Logic Gaming | eRa Eternity – 5,000$