Obavijesti

Pariz Major 2018 – završnica

img
Aug
21

Europski supertim je opravdao status favorita još jednom!


Nedjelja je bila dan za veliko finale, no prije toga Ubisoft i ESL su pripremili dosta sadržaja za zagrijavanje prije velikog finala. U 13:30h krenuo je All Stars showmatch u kojem su sudjelovali igrači iz različitih ekipa koje nisu dogurale do finala Majora. Ekipe su dobile imena po nadolazećim operatorima – Team Maverick i Team Clash:

Team Maverick

 • MeepeY (Team Secret)
 • Acez (Fnatic)
 • Novys (Immortals)
 • Benji (Obey Alliance)
 • ShiN (Nora-Rengo)

Team Clash

 • julio (Ninjas in Pyjamas)
 • Skys (Obey Alliance)
 • Wokka (Nora-Rengo)
 • BiBoo (Team Vitality)
 • Magnet (Fnatic)

Igrali su se Chalet i Border, a team Maverick je odnio 7-6 i 7-6 pobjede. Sami showmatch je okupio veliki broj gledatelja, prema esc.watch portalu čak 154000 gledatelja je u jednom trenutku gledalo All Stars showmatch!

Nakon showmatcha, bacili smo pogled na kratki dokumentarac “Another Mindset” koji možete pogledati na youtubeu:

Prije samog finala, ostala nam je još samo jedna stvar – službena najava nove sezone Rainbow Six: Siegea! Operacija Grim Sky u kojoj Hereford dobiva potpuno novi izgled, a Rainbow6 ekipi priključuju se dva nova operatora:

 • Maverick (3speed/1armor, ofenzivni operator) – Delta Force operator koji nosi sa sobom modificirani aparat za zavarivanje s kojima može otvarati male rupe kroz mekane i čvrste površine koje su dodatno ojačane oklopnim zidom. Sa sobom nosi M4 jurišnu pušku te modificirani AR-15 s .50 kalibarskom municijom
 • Clash (1speed/3armor, defenzivni operator) – SCO19/Scotland Yard operator koji postaje prvi operator s balističkim štitom na obrani. “Crowd control” operator nosi veliki štit koji osim što blokira metke, trese protivnike strujom te im usporava kretnju. Clash neće imati primarno oružje već ima izbor između dva sekundarna oružja koja može koristiti samo kada sklopi štit i stavi ga na leđa: P10-C pištolj i SPSMG9.

 

G2 vs EG

Malo prije 17h, počinje veliko finale! Prva mapa je Bank – mapa na koju EG ima loša sjećanja. Upravo je na toj mapi tadašnja PENTA osvojila svoj prvi map point na finalu Invitationala. Ista stvar se ponovila i u Parizu. G2 uzima prvu mapu rezultatom 6-2, a tijekom druge runde, dogodila se zanimljiva situacija gdje je jOONAS odabrao Caveiru za operatora te je napravio odličan play i ulovio interrogation na BC-u!

Na drugoj mapi selimo se na Consulate, ali EG jednostavno ne može pratiti korak s europskom ekipom. Pengu je imao impresivne runde, pogotov na obrani Consul officea gdje je s Castleom sam držao cijelu prostoriju i “yellow”. G2 uzima i ovu mapu rezultatom 6-2.

Treća mapa je bila Border i to je bila posljednja šansa za EG da naprave nešto u ovom finalu no G2 je jednostavno nepobjediv. Kantoraketti je u par rundi dokazao zašto je došao u G2 s odličnim igrama i u napadu i u obrani. Još jedna mapa završava rezultatom 6-2 za G2 i to je ukupno velikih 3-0 i naslov Major prvaka, a SiegeGG nam statistički prikazuje koliki je utisak Kantoraketti imao na finalni match!

Statistika BO5 finala | Izvor: Siege.gg

 

 

G2 je potvrdio status favorita i svjetskog prvaka, a EG ponovno doživljava bolan poraz u finalu. Ipak, EG sprema 55,000$ u džep, a G2 nosi 150,000$ doma!

 

Liquipedia je skupila i zanimljivu statistiku što se tiče odabira mapa i operatora. Mapa koja je najviša puta bila bannana je Villa koja je i dalje “svježa” mapa u map poolu. Lion je napadački operator kojeg ekipe stvarno ne vole – 41 put je bio bannan od strane timova, a G2 je već postao poznat po tome što svaki put bannaju upravo tog nesretnog Francuza. Sa druge strane nalazi se Mira s 44 bana! Španjolka je došla u Rainbow Six: Siege početkom druge godine te je definitivno bila najveći metachanger. Ukidanjem Mire, potpuno se mjenja pristup obrambene ekipe na svakoj mapi.

Bannani operatori | Izvor: Liquipedia

 

Odabrane i bannane mape | Izvor: Liquipedia