Obavijesti

Operacija: Wind Bastion

img
Dec
07

Pojavom Wind Bastiona, Grim Sky je otišao u povijest. Novo ažuriranje donijelo nam je nekoliko promjena u omiljenoj nam igri.


U utorak, 4. prosinca, dočekalo nas je novo ažuriranje za Rainbow Six Siege. U pitanju je bila nova sezona koja je donijela dva nova operativca, mapu, nekoliko vizualnih promjena i puno drugih stvari. Ovo je ujedno i zadnja sezona treće godine, što znači da nam se Six Invitational bliži. No krenimo redom, odnosno što je sve nova sezona donijela.

Novi operativci

Oni su članovi GIGR-a (Groupe d’ Intervention de La Gendamerie Royale) i došli su u omiljenu nam igru kako bi promijenili način kojim smo do sada igrali svaki meč. To su Kaid, ravnodušan zapovjednik, i Nomad, svjetska putnica. Korisnici Season Passa mogu s njima odmah igrati, dok će se ostali morati pričekati do sljedećeg utorka i pristupa igranju. Dakle, krenimo u objašnjenje oba operativca.
Krećemo s Nomad, pošto je ona napadačica s osrednjom brzinom i jednakim takvim armorom. U svojem bogatom arsenalu možemo vidjeti da ona ima dva primarna oružja, a to su: AK-74M i ARX200. Ukoliko se nađete u situaciji u kojoj vam primarna oružja neće biti od koristi, možete posegnuti za njezinim sekundarnim pištoljem s vjerojatno najboljim ACOG-om u igri – .44Mag Semi-Auto. Ujedno možete birati što ćete ponijeti u borbu između Breach Chargea i omamljujuće granate. Ono što karakterizira Nomad je njen Airjab Launcher. Ovaj launcher dolazi s četiri granate koje se mogu zalijepiti na zid i time onemogućiti, takozvano, flankanje jer aktiviranjem istih, protivnički igrač će odletjeti od Srbije do Tokija.

Kaid, drugi operativac koji je ujedno i obrambeni. Godine su ga sustigle pa je iz tog razloga spor, no iskustvo ga je naučilo da uvijek treba biti spreman na sve, stoga mu je armor vrlo čvrst. Kaid, kao i kolegica iz napada, dolazi sa dva primarna oružja: AUG A3 i TCSG12. Kaid i Nomad imaju zajedničko sekundarno oružje, stoga ga ne treba predstavljati. U borbu može ponijeti bodljikavu žicu ili granatu koja eksplodira na dodir, a na igraču je da odabere bolju opciju. Ono po čemu je Kaid prepoznatljiv je “RTILA” Electroclaw. Ovaj uređaj omogućuje elektriziranje zidova, shieldova, hatcheva i bodljikavih žica. Gospodin El Fassi dolazi sa dvije RTILA-e. Jednom kada ih baci na neku površinu, njegove stvarčice elektriziraju sve u dometu od 0.75 metara.

Nova mapa

Nova mapa u igri je Fortress. Ogromna mapa, koja ujedno služi i kao Kaidov dom te trening centar. Bazirana je na stvarnoj tvrđavi, bogata velikim prostorima te prepoznatljiva po renoviranim i nerenoviranim dijelovima. Igrači će ju morati dobro naučiti kako bi shvatili koji im je najbolji način obrane ili napada. Morat će se upoznati i stopiti sa samim srcem mape. Napadači imaju četiri mjesta na kojima se mogu stvoriti, dok će obrambeni moći braniti bombe na prvom i drugom katu.

Ostale novine

U ovom ažuriranju Ubisoft je odlučio staviti u prodaju Pro Team Bundleove. To znači da će svi igrači moći pravim novcem kupiti odjeću i kacige omiljenih im timova, a sav prihod otići će u nagradni fond Six Invitationala i razvoju pro scene. Čak 30% otići će pro timovima kako bi održali svoju stabilnost. Svakom novom sezonom, možete kupiti skinove za oružja posebno označena u kojoj sezoni su izašli. Tako u shopu možete pronaći sezonske skinove kao što su Terra Cotta, Painted Floral i Baroque Exalted. Valja izdvojiti još i značajnije promjene na operativcima. Mute je dobio SMG-11 kako bi postao malo jači i atraktivniji odabir kod igrača. Clashin električni štit je dobio povećanje štete sa tri na pet. U suprotnom smjeru je otišao Lesionov T-5 SMG. Ubisoft smatra kako je Lesion bio malo prejak operativac pa su mu odlučili smanjiti štetu koju njegov SMG radi.

Za sve ostale promjene možete posjetiti službenu stranicu i pročitati u cijelosti što sve nova sezona donosi. Nadamo se da ćete uživati u Wind Bastionu i želimo vam puno sreće u lovu na dijamantni rank.