Obavijesti

Operacija: Burnt Horizon

img
Feb
20

Četvrta godina Rainbow Six: Siegea dolazi za nešto više od dva tjedna i u nju će nas uvesti dva australska operativca, uz mnoge druge promjene.


Kako to obično biva, Ubisoft će nastaviti tradiciju i sljedeće sezone uvođenjem operativaca – jednog u napadu, drugog u obrani. Gridlock i Mozzie otvaraju četvrtu godinu sa svojim neobičnim te vrlo inovativnim vještinama koje će nam predstaviti. Oboje su stari prijatelji koji su se udaljili jedan od drugog, no ostali su u kontaktu. Sudbina ih je ponovo spojila kada su dobili poziv u pomoć zbog jednog od najvećih požara u povijesti zemlje.

Operativci

Članovi su SASR-a (Special Air Service Regiment) i dolaze u igru kako bi pokazali svoje mogućnosti. Korisnici Season Passa s njima će moći igrati tjedan dana prije svih ostalih igrača.
Gridlock je napadačica i sa sobom nosi bogat arsenal oružja. Ona je spora, no vrlo izdržljiva. Primarna oružja su joj F90 i M249, dok u sekundarnima drži Super Shorty i SDP 9mm. Također, može birati između dimnih granata i eksplozivnih naprava za probijanje. Ono što nju krasi jest njezina stvarčica – Trax Grenades. Posebnost je u tome što, kada ih baci, iz tih granata izlazi po nekoliko šiljaka, napravljenih po uzoru na one policijske. Kada obrambeni igrači stanu u te šiljke, bivaju usporeni, dobivaju štetu i rade buku. Gridlock dolazi s tri takve granate koje se mogu uništiti eksplozijom ili pucanjem u njih.

Mozzie je obrambeni operativac koji može birati između automatskog pištolja P10 Roni i Commanda 9 te Super Shortyja i SDP-a 9mm-a. On je jednako brz i izdržljiv. Može birati između bodljikave žice i C4-a. Njegov prijatelj, maleni robot Pest Launcher, može skočiti na dronove i tako preuzeti kontrolu nad njima. Napadači će izgubiti intel, koji će sada biti u rukama obrambenih igrača. Jedino će Mozzie moći upravljati dronovima, čak i onim koji je u vlasništvu Twitch, dok će ostali moći samo gledati. IQ može prouzročiti štetu pomoću svoje posebne vještine gledanja električnih naprava i tako vidjeti koji dron je prešao na mračnu stranu. Dokkaebi može hakirati, no upravljačke sposobnosti i dalje će biti u Mozziejevim rukama. Također, kada Mozzie preuzme dron, napadači će moći shvatiti da to nije njihov ako uspiju ugledati plavu boju, koja svjetluca na otetim dronovima. Kada je u posjedu napadača, dron svjetluca crvenom bojom.

Nova Mapa

Outback je 21. mapa po redu u Rainbow Six: Siegeu. Nalazi se u australskoj zabiti te je podijeljena na motel, restoran i garažu. Svaki dio odijeljen je jednim vratima, no obrambeni igrači mogu razbiti zidove kako bi napravili alternativne puteve. Srednje je veličine, stoga neće biti puno problema doći s jednog na drugi kraj mape. Lijepo je dizajnirana i obogaćena je različitim australskim motivima koji bi mogli poslužiti kao distrakcija, ukoliko igrači stave fokus na ljepotu, a ne igru.

Novopridošlice

Ubisoft je konačno odlučio misliti i na igrače koji se tek pridružuju igre te ju žele naučiti. U početnom meniju dodana je Newcomer opcija. Ovo će omogućiti svakom igraču ispod 50. nivoa da nauči osnove Rainbow Six: Siegea. Kada igrač stisne na spomenutu opciju, igra će mu dodijeliti Banku, Consulate ili Chalet. Nakon toga će zajedno s ostatkom tima moći, kao napadač, birati gdje se žele stvoriti, dok će u obrani birati prostorije koje će braniti. Treba napomenuti kako je mod u ovoj opciji isključivo bomba. Normalni (eng. casual) način igranja također se mijenja. Kako bi se postigla fluidnost kod novopridošlica, sada će se tamo prvo birati mjesta na kojima će se napadači individualno stvoriti, dok će oni u obrani prvo birati koje prostorije mogu braniti. Nakon toga će moći izabrati operativce i odabrati njihova oružja. Također, runde će trajati 30 sekundi kraće, što znači da se s četiri minute smanjuje na 3:30.

Ostale novine

Od ostalih novina i promjena valja izdvojiti Hibanu koja će dobiti Elite set. Također, igrači će moći urediti svoja oružja sa Burnt Horizon skinovima – Crocodylus, Ocean’s Teeth i Board Cove.
Ash – gubi ACOG optiku na svojem R4-C-u;
Lesion – Gu zamke radit će četiri štete umjesto dosadašnjih osam;
Maverick – povećana brzina tijekom promjene sa SURI Torcha na oružja;
Dokkaebi – nakon 18 sekundi mobiteli se gasi i Muteovi jammeri će prekinuti pozive.

Ukoliko želite vidjeti detaljnije promjene, možete posjetiti službenu stranicu Rainbow Six: Siegea. Također, treba imati na umu kako je nova sezona dostupna na test serverima i tako postoji mogućnost za promjenama prije izlaska na live verzije.

  • img
    Feb 26, 2019 @ 22:22 pm

    Veoma informativan blog