Obavijesti

Europsko finale

img
Feb
17

Jučer smo od 18 sati mogli pratiti polufinalne mečeve Six Invitationala u kojima su prolazak dalje izborili Team Empire i G2 Esports.


Prvo polufinale bilo je između Team Empirea i Nore Rengo. Simpatični Japanci pružili su jak otpor Rusima, no na kraju nisu uspjeli izdržati te su izgubili ukupnim rezultatom 2-1. Gledali smo odličan meč u kojem su se vodstva mijenjala. Consulate je bila prva mapa u ovom meču te je završila rezultatom 4-7 u korist Nore Rengo. Zatim je slijedila Banka – mapa u kojoj je Team Empire vrlo glatko došao do pobjede rezultatom 7-2. Treća, ujedno i odlučujuća, mapa bila je Coastline te smo tamo vidjeli vrlo izjednačenu borbu, no na kraju su Rusi bili koncentriraniji i odnijeli pobjedu od 7-4, postavši prvi finalisti ovogodišnjeg Six Invitationala.

Drugi polufinalni meč bio je između G2 Esportsa i Reciprocityja. Amerikanci su se predstavili kao vrlo dobra ekipa i jedno od iznenađenja turnira zbog svoje igre, koja je okrunjena pobjedom protiv prošlogodišnjih finalista – ekipe Evil Geniusesa. S druge strane stajali su svjetski prvaci koji su slovili kao favoriti. Upravo se to i dogodilo – G2 je opravdao ulogu te su brzim pobjedama od 7-2 na Club Houseu i Coastlineu pokazali koliko su jaka i dominantna momčad. Iako su izgubili, ekipa Reciprocityja je dobila ogromno poštovanje od G2-a, a vjerujemo i svih onih koji prate turnir pred malim ekranima ili uživo.

Finale je na rasporedu večeras u 20:30 sati. Tada ćemo vidjeti mogu li branitelji naslova zadržati titulu svjetskih prvaka ili će im Rusi pokvariti planove i okruniti se najboljima u svijetu. Prije samog finala, prikazat će se nova sezona, operatori i sve što nas čeka u idućoj godini omiljene nam igre.