Obavijesti

Data Cleanup najava

img
Aug
24
0

Y2S3 patch dolazi krajem kolovoza kada je ujedno i LAN završnica sezone u Njemačkoj. Ubisoft priprema novi način postavljanja zakrpa koje će smanjiti ukupan prostor koji Rainbow Six: Siege zauzima na vašem tvrdom disku.


Y2S3.0 Patch

Doći će do izmjene same organizacije datoteka na tvrdom disku te će sami patch biti ogroman, ali nakon instalacije istog, vaš hard disk će osloboditi par gigabajta prostora više. Instalacijom Y2S3.0 zakrpe postaviti će se temelji novog načina krpanja igre. Sve datoteke će biti spremljene u tzv. “Forge-u”, komprimiranim arhivima datoteka. Prilikom nadogradnje igre, neće se raditi izmjene na postojećem forge-u, već će vaš klijent skinuti novi forge koji sadrži potrebne izmjene. Ovim putem je pojednostavljen proces krpanja igre i smanjuje veličinu datoteka koje je potrebno skinuti s interneta. Kroz neki duži period, postoji ipak mogućnost da se na tvrdom disku popuni memorija nepotrebnim forgeovima.
Procjena je da će navedene izmjene ubrzati učitavanje igre za otprilike 10% na konzolama, dok je za PC teško procijeniti zbog različitih konfiguracija.

Veličina Y2S3 Patcha:

Table1

 

 

Teksture

Ubisoft je radio na samim teksturama na svim razinama grafičkih postavki te će naši operateri, ali i same mape ljepše izgledati. Kroz duži period, provoditi će se grafički rework svih mapa, počevši s Kafe Dostoyevskim. Cilj je proći kroz sve teksture i smanjiti opterećenje računala

Kafe Dostoyevski

 

Veliki trud će biti uložen u samo osvijetljenje koje zadaje muke i napadačima i braniteljima prilikom gledanja kroz prozor ili virenja kroz rupicu u zidu. Velikim problem dosad je stvarala proceduralna destrukcija okoliša te će biti potrebno raditi na dinamičkom i statičkom osvijetljenju.

Pogled iz cache rooma na Clubhouseu

Na svim mapama također će biti dodan novi sky model (skybox). Trenutno se koriste proceduralno generirana neba koja neko vrijeme koristi serijal Assassins Creed. Plan je ubaciti HDR (High Dynamic Range) slike neba.

HDR Border