Obavijesti

Odigran je r6adria.org Community Cup #3!

img
Dec
25
0

Predbožićni vikend je prošao u duhu fairplaya i zabavnih matcheva. Nakon 2 dana borbe i odlično odigranog finala, Medićevi Podanici su uzeli titulu najbolje ekipe u regiji!


Pripreme

Treći Community Cup smo najavili početkom prosinca te smo u 2 tjedna uspjeli privući više od 16 zainteresiranih ekipa. Nažalost, neke ekipe su se prekasno javile ili su odustale zbog različitih životnih obveza tako da smo na kraju imali 16 ekipa i pravila Double Elimination bracket. Definitivno glavni favoriti turnira su bili pobjednici prošlog turnira – Trokut i ekipa Slav Team 6 koja se sastojala od par rezervnih igrača Trokuta u kombinaciji  sa diamond igračima. Bilo je tu još poznatih imena poput HelmOfAwe i Phenomenal, dvije ekipe koje su se formirale u zadnja 2 mjeseca te ih možemo češće vidjeti na ESL GO4 i Community kupovima. Od prošlog finalista, ekipe Komunalaca, 2 igrača su okupila novi tim te pripremili veliko iznenađenje pobjedivši 2 glavna favorita na putu do osvajanja turnira.

Prvi dan

Prvi dan turnira je počeo vatreno, odmah u startu sukob dva velika favorita – Trokut protiv Slav Team 6. Mapa je bila Skyscraper i odmah je Trokut pokazao kako ima jedinstvene stratove koji se uvelike razlikuju od takozvanih “ranked stratova”. Na njihovu žalost, njihove pripreme nisu mogle zaustaviti Nela i Mr4va koji su bili odlično raspoloženi loveći killove na svim dijelovima mape, a najbolji trenutak matcha je bila zadnja runda gdje je Nelo s Banditom napravio ace. Ukupni rezultat je bio 5-1 za Slav Team 6, a šok i nevjerica su zavladali Twitch chatom i #general kanalom na Discordu. Van streama dogodila su se dva “upseta”.  The Croatian Team je pobjedio HelmOfAwe, regularnog scrimming partnera Trokuta,  rezultatom 5-3, a ekipa Gopniks je zadala težak poraz ekipi Wonderful Plays od kojih su bila visoka očekivanja.

Svi rezultati prvog kola:

 • HelmOfAwe 3 – 5 TheCroatianTeam
 • iRIDIUM GAMING 0 – 5 Medićevi Podanici
 • Wonderful Plays 1 – 5 Gopniks
 • Vaudeville 2 – 5 Vikinzi
 • Phenomenal 5 – 3 No Name
 • Tactical Suicide 1 – 5 Black Ice Gaming
 • Slav Team 6 5 – 1 Trokut

Drugo kolo upper bracketa je prošlo bez iznenađenja. Medićevi podanici uvjerljivo prošli Croatian Team rezultatom 5-1, Slav Team 6 5-0 pobjeda nad Black Ice Gamingom, a Gopniks je dobio ekipu RR rezultatom 5-1. Na streamu smo pratili zanimljiv match između Vikinga i ekipe Phenomenal. Igrao se Oregon, a Frkly je igrao kao standin za Vikinge. Nakon osam odigranih rundi, Vikinzi su odnijeli pobjedu rezultatom 5-3 te izbacili Phenomenal u lower bracket. U ovom matchu, Crohazard nam je pokazao kako se koristi ACOG na obrani.

U lower bracketu Trokut je bez problema prošao Tactical Suicide rezultatom 5-1, Vaudeville prolazi No Name s 5-1, a HelmOfAwe je dobio iRIDIUM 5-0. Na kraju dana, ekipa Čušpajz je dobila diskvalifikaciju s turnira zbog nepoštivanja pravila fairplaya i MOSS-a od strane jednog igrača. Rezultati drugog kola:

 • The Croatian Team 1 – 5 Medićevi Podanici
 • Gopniks 5 – 1 RR
 • Vikinzi 5 – 3 Phenomenal
 • Black Ice Gaming 0 – 5 Slav Team 6
 • Trokut 5 – 1 Tactical Suicide
 • No Name 2 – 5 Vaudeville
 • iRIDIUM GAMING. 0 – 5 HelmOfAwe

Pola turnira je odigrano prvi dan, a 4 ekipe su ispale s turnira. Nastavili smo sljedeći dan u 16h.

Drugi dan

Stream smo započeli s lower bracket dvobojem između The Croatian Teama i Vaudevillea. Igrao se Border i Croatian Team je uzeo pobjedu 5-3 nakon par zanimljivih rundi gdje su obje ekipe radile pogreške. U ostatku bracketa, Trokut 5-0 prolazi RR, Wonderful Plays 5-1 protiv BIG-a, a HelmOfAwe je izbacio Phenomenal rezultatom 5-2. U gornjem dijelu bracketa, Medićevi Podanici su ostvarili pobjedu od 5-1 nad ekipom Gopniks, a Slav Team 6 je dobio defwin nakon što se ekipa Vikinga nije uspjela skupiti.

Odmah se nastavio igrati lower bracket te je Trokut 5-0 prošao The Croatian Team, a na streamu smo pratili odličan match između HelmOfAwe i Wonderful Playsa gdje je WP odnio pobjedu 5-2 na borderu. Bilo je gledateljima odlčinih trenutaka poput prve runde koju je HoA dobila gdje je Recruit_Main ukrao ace suigraču StarScremu i Duxxov nevjerojatan hipfire headshot.
Wonderful Plays u sljedećem krugu ostvaruje 5-0 pobjedu nad Gopniks te ih u finalu lower bracketa čeka Trokut.

Rezultati:

 • Medićevi Podanici 5 – 1 Gopniks
 • RR 0 – 5 Trokut
 • The Croatian Team 5 – 3 Vadueville
 • Black Ice Gaming 1 – 5 Wonderful Plays
 • Phenomenal 2 – 5 HelmOfAwe
 • Trokut 5 – 0 The Croatian Team
 • Wonderful Plays 5 – 2 HelmOfAwe
 • Gopniks 0 – 5 Wonderful Plays

Upper bracket

TOP 4

Napokon završnica turnira. Upper bracket finale između Medićevih Podanika i Slav Team 6. Igrao se Coastline, a Slav Team 6 je uzeo uvjerljivu pobjedu rezultatom 5-1. U tom trenutku svi su mislili da je turnir gotov, da će Slav Team 6 uzeti titulu. U lower bracketu Trokut uzima pobjedu rezultatom 5-2 nad ekipom Wonderful Plays koja napušta turnir na četvrtom mjestu. Nakon toga dolazi lower bracket finale, šansa za Trokut da dođe do finala i osveti se za teški poraz u prvom kolu. Igrao se Kafe Dostoyevski, a Medićevi Podanici su pokazali odličnu igru predovđeni ItzMkayem koji je s 11 killova srušio Trokut te donio prolaz u finale rezultatom 5-3.

Na red je došlo veliko finale! Slav Team 6 vs Medićevi podanici. Slav team ulazi u ovu bitku s mapom prednosti što znači da Medićevi podanici moraju osvojiti dvije mape kako bi uzeli titulu. Prva mapa je bila Skyscraper, mjesto na kojem je Slav Team 6 dokazao već svoju nadmoć, ali Podanici uzimaju pobjedu 5-3 ponovno predvođeni odlično raspoloženim Mkayom. Zadnja mapa je bila Oregon gdje Slav Team 6 jednostavno nije mogao naći odgovor na crowza i Mkaya koji su odradili veći dio posla za svoju ekipu te uzeli drugu mapu rezultatom 5-1. Time završava turnir, a Medićevi podanici uzimaju prvo mjesto!

 1. mjesto | Medićevi Podanici (Joozha, crowz, ItzMkay, Karlo.T, Patr1k)
 2. mjesto | Slav Team 6 (Nelo, MR4V, Krajo, nazorovac, HARRI)
 3. mjesto | Trokut (Kaosx, SoulSeekeR, Judge, Extremex97, Genitech)
 4. mjesto | Wonderful Plays (Lakii, Erwin, Tekma, Crni, Proff.Duxx)
 5. mjesto | Gopniks (Bruno274, ItsMarkoCro, Bafoot, KidXman, VelvetOverlap)

 

Statistika

Top fragger:

 1. SoulSeekeR (Trokut) – 49 killova u 37 rundi | 1,32 Kill/Round
 2. ItzMkay (Medićevi Podanici) – 48 killova u 45 rundi | 1,06 Kill/Round
 3. Judge (Trokut) – 44 killa u 37 rundi | 1,189 Kill/Round

Top assists:

 1. ItzMkay (Medićevi Podanici) – 22
 2. Nelo (Slav Team 6) – 14
 3. Crowz (Medićevi Podanici) – 12

Najbolji kill/death ratio:

 1. Lakii (Wonderful Plays) – 2,53
 2. SoulSeekeR (Trokut) – 2,45
 3. Judge (Trokut) – 2,44

Top 10 fraggera

Najigranije mape:

 1. Oregon – 8
 2. Border – 7
 3. Coastline – 6

Napravljena je posebna kategorija, FANVOTE MVP turnira. Sudionici turnira i gledatelji odlučuju tko je po njima bio najbolji igrač na turniru, netko tko je ostavio najbolji dojam tijekom 2 dana igranja:

 1. ItzMkay (Medićevi Podanici)  –  33% glasova
 2. StarScream (HelmOfAwe) – 24% glasova
 3. Lakii (Wonderful Plays) – 20% glasova

 

Sva detaljna statistika turnira je dostupna na LINKU. Slike sa rezultatima se nalaze na našem Discord serveru u kanalu #rezultati. Kompletan VOD turnira je dostupan na našem twitch kanalu, a kroz tjedan ćemo prebaciti i na Youtube.  Nadamo se da će idući turnir privući igrače iz drugih država regije. Ovoga puta nismo imali predstavnike jedino iz Slovenije.

Veliko hvala svim igračima koji su pokazali interes za sudjelovanje u ovom turniru. S vremenom nastaje sve više domaćih ekipa i sve više dobrih individualnih igrača. Šteta bi bila da se takvi igrači ne udruže i naprave nešto veće. Hvala svima koji su pratili turnir putem Twitcha i Discorda te hvala Nelu, Frklyu, Soulseekeru, Killeru i Xenonu na pomoći oko provođenja i pripremanja turnira.

Želimo vam sretan Božić i sve najbolje u 2018. godini!