Obavijesti

CCS dolazi u Europu!

img
Mar
27
0

Cyberathlete Championship Series (CCS) je uspješan projekt koji je nastao sa druge strane Atlantika, u Sjevernoj Americi. Projekt koji je u ligaškom formatu natjecanja okupio odlične NA ekipe ove sezone napokon dolazi u Europu!


CCS natjecanje ima osiguran nagradni fond od 5000$ za NA ekipe, a za prvu sezonu u EU pripremljeno je 1000$ nagradnog fonda. Očekuje se veliki broj poznatijih tier 3 ekipa u Europi. U CCSu smo mogli pratiti ekipe poput Ronina i Flipsid3 Tactics (sadašnji SK Gaming), dvije ekipe koje igraju u američkoj Pro ligi.

Nova sezona ima i nova pravila! U grupi kompetitivnih mapa nalazi se njih sedam: Bank, Border, Chalet, Coastline, Consulate, Skyscraper i Oregon. Igrati će se novi format BO10 rundi gdje će ekipe igrati na jednoj strani pet rundi za redom, a onda dolazi poluvrijeme gdje dolazi do promjene strana. Najveća promjena će ipak biti bananje operatora. Svaka ekipa će banati jednog operatora na obrani i napadu, što znači da na svakoj mapi nećemo vidjeti četiri operatora. Ovu izmjenu ćemo vidjeti i u Pro ligi na ljeto, a ovakav pristup će uvelike promijeniti tijek igre i natjerati ekipe da budu spremne na sve. Sama meta će se promijeniti, a ekipe će početi eksperimentirati s različitim postavkama.

Kvalifikacije

Ligaški sustav ima mjesta za 8 ekipa, stoga će se tokom četvrtog mjeseca održati ukupno 4 kvalifikacijska kupa! Najbolje dvije ekipe iz svakog kupa osvajaju mjesto u CCS Ligi.

Sva vremena su u srednjoeuropskoj vremenskoj zoni (CET).

Sudionici turnira moraju koristiti MOSS software tijekom matcheva, te nakon svakog matcha uploadati administratorima turnira MOSS datoteke. Svi igrači moraju biti stariji od 13 godina. Detaljna pravila možete pronaći na službenoj CCS stranici.

 

Sljedeći match – USKORO

No upcoming matches